Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης- Πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα prive party

Στην Μύκονο βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

Ψηλά στην ατζέντα του κ. Υπουργού είναι θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση αστυνομική υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν σχεδόν 100 άτομα. Σημαντικό βάρος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού θα δοθεί στην αυστηρή τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊου στο νησί, καθώς έχουν διαπιστώνονται συναθροίσεις πέραν των προβλεπόμενων ορίων, τόσο σε beach bar όσο και σε πάρτυ που λαμβάνουν χώρα σε πολυτελείς βίλες.

Θα ζητηθεί από τους αστυνομικούς η εντατικοποίηση των ελέγχων σε χώρους που είναι δυνατόν αυτό να συμβεί, όπως τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια και θα ζητηθεί η αύξηση των περιπολιών σε χώρους που γίνονται prive παρτυ, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διατεθεί ένας αστυνομικός έξω από κάθε σπίτι για να μετράει πόσοι εισέρχονται σε αυτό, ούτε φυσικά να υπάρχουν αστυνομικές επιχειρήσεις σε βίλες για την καταμέτρηση των ατόμων που βρίσκονται εκεί. Πολλοί περισσότερο χωρίς την παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να πραγματοποιηθεί νομότυπη έρευνα στο σπίτι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση, καθώς δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο.

Ως εκ τούτου, το μόνο που μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν, θα είναι έλεγχος σε σπίτι μετά από καταγγελία και πάντα με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Αναμένεται μάλιστα η εντατικοποίηση των ελέγχων για χρήση μάσκας και η επιβολή προστιμων. Τέλος θα ζητηθεί η εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για την αποτροπή τροχαίων δυστυχημάτων όπως αυτό που σημειώθηκε πρόσφατα στο νησί και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας 19χρονης Ιταλίδας. Ο δήμαρχος του νησιού θα συναντήσει τον δήμαρχο του νησιού, τοπικούς βουλευτές και φορείς.

Πηγή:Newpost