Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Οι περιοχές όπου τίθενται σε μερική επιφυλακή οι πυροσβέστες

Λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (με κατηγορία κίνδυνου 4), σήμερα Τετάρτη και από ώρα 07:30΄, τίθεται σε μερική επιφυλακή το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος των κάτωθι Περιφερειών: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Απολογισμός 24ωρου: 51 δασικές πυρκαγιές

Από τις 19:00 τη Δευτέρα έως τις 19:00 την Τρίτη, εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν: 475 πυροσβέστες, 221 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο (2) Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.