Εγκαινιάστηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο στις Πρέσπες

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν χθες, 14 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πρεσπών, στην τοπική κοινότητα Ανταρτικού του Δήμου Πρεσπών, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Το Εποχικό Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Ανταρτικού και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Πρεσπών. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού οι Πρέσπες είναι ο υδάτινος παράδεισος της Ελλάδας με κατάφυτους ορεινούς όγκους άνω των 2000 μέτρων και ιδιαίτερη ιστορική αξία. Εκεί έχει δημιουργηθεί η πρώτη διασυνοριακή προστατευόμενη περιοχή στα Βαλκάνια, για την προστασία των οικολογικών αξιών της περιοχής και την προώθηση της οικονομικής ευημερίας των τοπικών κοινοτήτων. Φυσικό λοιπόν είναι, οι Πρέσπες να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη αναγκαιότητα παροχής εποχικών υπηρεσιών από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο αιδεσιμότατος πατέρας Χρήστος Δημολιάνης.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανάγκες που θα καλύψει η λειτουργία του νέου Εποχικού Κλιμακίου Πρεσπών και επίσης τόνισε «…Ερχόμαστε εδώ στις πανέμορφες Πρέσπες για να αποδείξουμε ότι με λίγα λόγια, αλλά με πολλή δουλειά μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Τις επόμενες ημέρες, με εντολή μας και με την σύμφωνη γνώμη του επιτελικού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής, θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε, η πράσινη κιβωτός να έχει μόνιμο φρουρό εδώ στην περιοχή. Σε μια περιοχή που για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί, πρέπει όλοι να αισθάνονται ασφαλείς και αυτό έρχεται να θεραπεύσει η απόφαση της κυβέρνησης και η βούληση όλων όσοι εμπλεκόμαστε με την Πολιτική Προστασία.