Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση - Τέλος το ποτό στα όρθια, καλεσμένοι με... μέτρο στους γάμους -Τι ισχύει με τα πάρτι

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον κορονοϊό, μετά τη νεα «έκρηξη» κρουσμάτων.

Από 1η έως 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των εκκλησιών.

Από 3 έως 15 Αυγούστου σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες θα μπορούν να παρευρίσκονται έως και 100 καλεσμένοι.

Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Μέχρι τις 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία, νοσοκομεία και κέντρα αστέγων, μέτρο που περιλαμβάνει και τους ιατρικούς επισκέπτες. Σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, εξαιρείται ένας συνοδός για ειδικές περιπτώσεις ασθενών, για τον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια.

Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού, πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγυαλγία, ρινική καταρροή. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

Από 3 έως 9 Αυγούστου απαγορεύεται η παρουσία όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης των αποστάσεων στις παραλίες έως τις 31 Αυγούστου, καθώς και τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

Έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων. Επίσης, συστήνεται η χρήση μάσκας από τους πολίτες σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όταν δεν είναι δυνατή η τήρηση των αποστάσεων.