Ειδικοί Φρουροί ΕΛ.ΑΣ: Έστειλαν τους αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα covid στο κοινωνικό ιατρείο!

Σε μια απίστευτη καταγγελία, δείγμα της πρόχειρης διαχείρισης του κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ, προχώρησε το σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που καταγγέλλει πως οι συνάδελφοί τους που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ομόνοια, αντί να τους επισκεφθεί «άμεσα συνεργείο ιατρών, για να επιληφθεί της υπόθεσης και να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες οδηγίες και εντολές, οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν !!!! ….. στο κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων. Σε καμία κρατική αρχή, σε κανέναν κρατικό νοσοκομείο αναφοράς».

Μάλιστα τους δόθηκε τηλεφωνικά η οδηγία να «μείνετε σπίτια σας και την 4η η 5η ημέρα, εάν έχετε εκδηλώσει συμπτώματα».

«Εάν επρόκειτο για άλλους ενδιαφερομένους και όχι αστυνομικούς, είμαστε βέβαιοι ότι το ενδιαφέρον θα ήταν άμεσο. Οι αστυνομικοί, όμως, είναι αναλώσιμοι. Όπως πάντα», σχολιάζει το Σωματείο.

Η καταγγελία γίνεται ακόμη πιο σοβαρή, καθώς το σωματείο ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Από τον Ε.Ο.Δ.Υ. δεν απεστάλη συνεργείο για άμεσο έλεγχο της κατάστασης. Για την εξέταση των κρουσμάτων, για την ιχνηλάτηση. Για τη μοριακή/βιοχημική εξέταση. Πληροφορίες φέρουν την επίσημη και αρμόδια δομή να έχει ξεμείνει από κινητά συνεργεία».

Για παρόμοια συμπεριφορά κάνει λόγο το ΣΕΦΕΑΑ και για «για τις ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ. με παρόμοια περιστατικά». Δεν παραλείπουν να τονίσουν πως «πραγματικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία παραμένει σε εγρήγορση προς το σκοπό ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε αίτημα συνδρομής» και καλούν τις «αρμόδιες αρχές να εκδηλώσουν άμεσα όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε οι αστυνομικοί να αισθανθούν ότι η κορυφή της Ηγεσίας και όχι μόνοι του Υπουργείου μας είναι δίπλα τους και ενδιαφέρεται άμεσα και ουσιαστικά όχι μόνο για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους αλλά και για τη ζωή τους».