Βασιλειάδης, πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής : «Με στήσανε» χωρίς εναέρια σε δύο πυρκαγιές

Στους διαλόγους-σοκ που ακούγονται στη συνομιλία που έφερε στο φως η Καθημερινή και στην οποία φέρεται να συμμετέχουν ο Βασίλης Ματθαιόπουλου και ο Δημήτρης Λιότσιος σχετικά με τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Καπέλιο, αναφέρθηκε ο πρώην υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Βασιλειάδης


Ο κ. Βασιλειάδη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ουσιαστικά υπερθεμάτισε στα όσα ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο τονίζοντας πως «στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως «πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του», αναφερόμενος στον τότε αρχηγό Βασίλη Καπέλιο για τις φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη. «Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα».

Ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση της φωτιάς στη Μάνη, ανέφερε: «Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη».

Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα.

«Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές» είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας ότι πλέον νιώθει «ηθική δικαίωση. Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Δικαίωση, επιτέλους».